Treningstips Ukategorisert

Bestemor trener knebøy

hei alle, en ny hilsen fra meg i disse koronatider, tenkte vi alle trenger litt inspirasjon! Og jeg har jo lovet å ta dere gjennom de tre øvelsene i styrkeløft; markløft, knebøy og benkpress! Så gjør dere klare, her kommer del to: Bestemor løfter knebøy!

Som sist vil jeg gi dere min amatør-versjon av øvelsen, og Erik gir dere PT-versjonen. Den litt mer proffe forklaringen!

https://sterksomenbestemor.no/erik-fra-team-sterksomenbestemor-om-kneboy/

Oppstart knebøy- oppvarming

Knebøy starter med å klargjøre stativet med stang og vekter. Husk å varme opp med noen lettere løft først. Mine knær er litt stive og trenger litt oppmykning!

Det er ikke behov for så mange reps(repetisjoner) på oppvarmingen, men legg på vekter til du er der du skal være i den økta.

 

Fokus og mål med treninga

I løpet av en treningsperiode er det ulike forhold jeg kan ha fokus på, og kroppen min styrer hvor jeg kan legge kravene/ målene til en hver tid. Jeg har ikke tall på alle de gangene jeg har måttet endre de målene og bruke lengre tid fordi kroppen sier at dette går ikke! Da er det bare å gå saktere frem, og trene andre øvelser som samtidig styrker de samme musklene som jeg trenger i knebøy- lår og rygg!

Endelig

Men så er jeg der- endelig – Målet er nådd og jeg tangerer egen rekord, eller setter til og med ny pers.. Dette er ikke en rekord som blir offisiell, de noteres kun på stevner! Men de er morsomme å jobbe mot og ikke minst å nå også på trening.

Frem mot stevner trener jeg mere målrettet mot nye rekorder- og det gjelder i alle tre øvelsene!

Tilbake til selve løftet.

Når utstyret er på plass, gjør jeg meg klar, med belte, egne knebøy-sko og min mentale innstilling. Jeg må ha FOKUS på det jeg skal gjøre, stenge ute alle forstyrrelser og gå “inn i” stativet og få kroppen på plass under stanga.

Utstyr: Knebøysko( har høy såle), knestøtter og løftebelte

Utgangsposisjon

Når stanga ligger der den skal og jeg har beina i rett posisjon, løfter jeg stanga av stativet og rygger ut av stativet til jeg står der jeg skal stå. Jeg må passe på at jeg har armene over stativet der hvor stanga kan treffe ( se bilder) i tilfelle jeg ikke klarer løftet.

På stevner og noen ganger på trening har jeg “spottere” som står på hver side av meg og trår til hvis jeg ikke klarer løftet.

Jeg retter meg opp i hofte og rygg . Beina er litt fra hverandre og når jeg er klar, trekker pusten dypt inn spenner buken mot beltet Dette spennet er viktig for å klare løftet.. Holder pusten til jeg er på toppen igjen.

Bøy i knærne- OPP

Så er jeg klar for å bøye knærne – vær rask og husk å komme dypt nok. Farta bruker du for å få energi til å presse deg opp / sprette opp. Kjapt opp i stående- bruk spennet i magen og styrken i låra for å komme opp. Pass på at ikke all belastningen kommer på ryggen!

 

Når du står oppreist , skal du gå inn i stativet og legge stanga på plass. På stevner kan du ikke legge stanga på plass før du får beskjed av dommer: “På plass”

Hele løftet i ett- se video under

https://www.youtube.com/watch?v=bk-MkGxiuD0

 

Personlige rekorder for Bestemor:

Treningspersen min i knebøy er 101 kg,

Stevnepersen min er 90 kg, det  finner du på styrkeløft.no.

 

 

BESTEMORHILSEN

 

 

Du vil kanskje også like...

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Hopp til verktøylinje