styrkeløftere i aksjon

Møte med Anita Traasdahl, Europamester i Styrkeløft

Innledning fra “Bestemor”

Det er lenge siden dere har hørt fra meg. Dette skyldes at “Livet har tatt meg” som vi ofte sier. Jeg er blant annet blitt pensjonist siden sist. Det betyr ikke at jeg er passiv! Fortsatt er trening, aktivitet og opplevelser en viktig del av livet mitt. I kommende blogginnlegg ønsker jeg å si noe om temaer som mental trening og ulike aktiviteter her på bloggen.  Problemstillinger innenfor dette med at ” alder og helse ikke er  noen hindring er fortsatt viktig her! Hva du gjør ut av situasjonen selv, teller mest!

Første kvinne ut i denne nye given på bloggen er Anita Traasdahl, blant annet europamester i styrkeløft.

Anitas meritter som styrkeløfter : Personlige rekorder, resultater (NM, VM, EM)

Pr. dags dato:

Knebøy 117,5 kg, Benk 77,5 kg utstyrsfritt, og 100 kg utstyr, Markløft 135 kg

Norgesrekorder:

52 kg klassen Bøy 105 kg, Benkpress 67,5 kg Sammenlagt 297,5 kg, benkpress enkeltløft 67,5 kg

57 kg klassen Sammenlagt 330 kg

2022:

EM Styrkeløft 52 kg klassen: Gull i knebøy, Sølv i benkpress, bronse i mark og bronse sammenlagt.

I tillegg ble det gull i EM i Benkpress med 72,5 kg

 2023:

EM

Styrkeløft 57 kg klassen: Bronse i Benkpress og Bronse sammenlagt

VM

Benkpress utstyrsfritt: Sølv

VM

Benkpress utstyr: Sølv

Litt om Anita med hennes egne ord:

Jeg er 53 år og elsker hunder! Har selv 3 hunder. Er en aktiv person og har pågangsmot og viljestyrke, men jeg savnet ny motivasjon for trening. Siden jeg er et konkurransemenneske, passer styrkeløft perfekt for meg.  Det motiverer meg sterkt å stadig forsøke å bli bedre og sterkere.

Utenom (styrke)trening liker jeg også banekjøring med motorsykkel og stisykling.

Som følge av et sammensatt sykdomsbilde, er jeg ufør.  Dette stopper meg ikke, tvert i mot! Styrketrening hjelper meg også i forhold til smertelindring.

En viktig faktor for motivasjon er å ha et miljø man kan dele sine erfaringer og opplevelser med. Hvilke erfaringer har du med dette fra styrkeløftmiljøet ?

Masse bra folk i miljøet, som gir gode råd og er hjelpsomme. Alltid noe å jobbe med; teknikk, mentalt, fysisk. VM i benkpress nå i mai var en enorm opplevelse, ikke bare resultatmessig, men også å se hva andre gjør og hvordan de trener. Veldig gøy å bli kjent med andre utenlandske utøvere.

Miljøet er veldig inkluderende! Til tross for vektklasser, så er det allikevel lite kroppspress og det er bra. Nå trener jeg både i Askim og hos Lenja i Fredrikstad og alle er like hjelpsomme og inkluderende.

 

Gir trening deg, og kanskje spesielt styrkeløft, noe utover konkurranseelementet i sporten?

Helsemessig har jeg mindre smerter nå enn når jeg trente styrke utenfor et «system». Jeg er en person som liker system og å se resultater av det man gjør. Sånn sett er styrkeløft veldig riktig for meg.

Er det noe du vil fremheve spesielt som gjør at du fortsetter

Litt det samme som over. Konkurranser og målbare resultater er noe som passer meg.

Jeg oppfatter at du påpeker viktigheten av å drive med trening og styrkeløft, i forhold til både helsa di og andre sider av livet ditt. Jeg lurer på om du har reflektert over HVOR viktig det er og hva som evt. kunne skje hvis du ikke lenger kan drive med styrkeløft?

 Jeg er ikke en person som dveler mye ved om det ene eller andre. Det blir nok ikke slik at jeg vil sitte der å være lei meg for at jeg ikke kan drive styrkeløft. Jeg er ikke satt sammen på den måten. Ting er som det er. Da finner jeg nok noe annet som kan gi meg motivasjon og resultater.

 Tusen takk for at du stilte opp til en liten prat om dine opplevelser og erfaringer med styrkeløft, Anita. Lykke til med videre utfordringer! Ønsker deg velkommen tilbake til bloggen for en oppdatering ved en senere anledning!

 

Ingen kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Hopp til verktøylinje