Bestemor i aksjon Ukategorisert

Opptrening etter brudd i skulderbladet

Alder og helse ingen hindring sier jeg friskt i oppstarten av bloggen, men jammen ble jeg litt satt ut av et brudd i skulderbladet (scapula) denne våren(31.03.21). Sånn kan det gå når man skal på toalettet om natta og ikke er helt våken! Da er både egne bein og treskler i veien!

Er i farta igjen nå, bruddet har grodd, men det tar litt lengre tid før alle muskler er helt “på plass” igjen.  Først opptrening hos fysioterapeut og egen innsats hjemme. Litt “pinglete” for en sterk bestemor, men nødvendig.

 

Tenk at den eneste vektstanga jeg hadde på nakken i knebøy bare var et kosteskaft!! I går var det igjen oppe i 65 kg….fortsatt langt unna norgesrekorden min, men på vei oppover igjen. Mestringsgleden er stor.

Godt å merke at kroppen fungerer mer og mer, er i gang med vanlig styrkeløft nå, men ikke de tyngste løftene enda.

Dere skulle sett høyrearmen og deler av ryggmuskulaturen – alt ble så lite og spinkelt, og det gikk så raskt! Det er da fysioterapeutens kommentar om at han igjen kjenner muskelen på ryggen, er fantastisk å høre.

For å holde formen oppe og kiloene nede i en mer “passiv” periode, har jeg gått hver dag. Jeg teller fortsatt skritt og gleder meg stort når målet om 5-7000 skritt pr dag er nådd.

 

Nok om dette, det er heldigvis endring nesten hele tiden.

Du vil kanskje også like...

1 kommentar

  • Svar
    Linn Kjøllmoen
    10. juli 2023 at 19:45

    Godt å se du løfter tungt igjen Vigdis! Så gøy at du oppdaterer bloggen igjen 👍

Legg igjen en kommentar

Hopp til verktøylinje