Ukategorisert

Trening i Koronaens tid del 2

Trening i koronaens tid del 2

Ja så var vi der igjen- alt er stengt pga sterk smittespredning! Synes egentlig det er litt skummelt! Og det er veldig begrensende. Enda mer innestengt- enda mer restriksjoner.

Les også Trening i koronaens tid 1

Men jeg tenker: Heldigvis at jeg har en PT som følger meg opp og gir meg et treningsprogram som jeg kan gjøre hjemme. Og at jeg har en kjæreste og venner som vil trene sammen med meg! Deilig å dele treningsgleden med noen!

Så derfor har jeg tenkt å dele hjemmetreningsprogrammet mitt med dere med noen kommentarer, så her er det bare å henge på! Det er slitsomt, du kjenner du har jobba og det gir mestringsfølelse! Og da skulle vel det meste være dekket😊

Utstyr til hjemmetrening:

I

 

Video 1 Bulgarsk splitbøy


Finn deg en sofa, eller en benk du kan bruke, legg benet ditt opp på denne, bak deg, og bøy. Blir balansen et problem, så støtt deg i en stolrygg eller lignende i begynnelsen.  Gir trening av setemuskel og fremside av lårene .

Video 2 Knebøy kroppsvekt

Her trenger du bare deg selv for å gjøre øvelsene. denne øvelsen er god for lårene den også, og er fin å ty til hvis du ikke har tilgang til knebøy- utstyr. Være obs på å stå med beina på samme måte som du gjør i knebøy, og bøy deg på samme måte: dypt og bruk lårmusklene når du skal opp igjen.

Video 3 Push Up mot kant

Bruk en stolrygg, en sofa armlen el.l. , pass på høyde. Og stå med bena samlet. Husk at du skal bruke ….musklene!

Video 4 Magehjul

Denne er enkel , men tøff! Her får kjernemusklene og armer/ skuldre prøvd seg. Trill så lang fremfor deg du kan, strekk armer og kropp, men hold magen/hofte- partiet rett. Vil du gjøre det enda litt tøffere ved å krysse leggene .

Video 5 Kroppsroing

Bruk bordkanten på et passe høyt bord

Du skal løfte deg selv ved hjelp av armer og øvre ryggmuskler. Føttene i bakken og rette/ bøyde bein avhengig av hvor hardt du vil jobbe!

Video 6 Renegade Row

Her trenger du to enkle vekter med den vekta du ønsker(jeg har 2×2.7 kg i videoen), eventuelt ingen vekster. Du kan bruke brusflasker- halvlitere- og fylle dem med vann også. Du står med bena litt fra hverandre- gjør det hele stødigere. Og løfter en og en arm opp. IKKE vri på hoftepartiet når du løfter vektene, men hold kroppen i ro! Dette er en mageøvelse.

Video 7 Smal push-up på kant

I denne øvelsen er det viktig å huske på at du skal trene triceps/baksiden av overarmen. Bruk den samme sofakanten du brukte tidligere, men ha smalt grep og beina fra hverandre. Dette er en variant av push-up hvor hensikten er å trene triceps.

Video 8 Leg Curl

Denne er tøff! Det er hardt for  lårmusklene, spesielt baksiden. Og du vil nok bli støl dagen etter. Men det viser jo at du har jobba med de rette musklene. Du bruker et håndkle til å skli på gulvet for å få bena så langt oppunder lårene som du klarer. Rompe og hofte skal opp! Lykke til!

Video 9 Mountain Climber

Ikke mindre tøff denne! Du bruker 2 håndklær for å kunne skli på gulvet. Hold raskt tempo når du trekker bena oppunder deg. Ta en og en fot av gangen og hold hofte og rompe oppe her også. Hvil på underarmene. Dette er en mageøvelse/ kondisjonsøvelse.

Dette er en real treningsøkt, du gjennomfører som en sirkeltreningsrunde. Kort pause mellom øvelsene for å holde tempo., og litt lengre pause mellom rundene/ settene. Målet er totalt 3 runder/ sett( eller fler hvis du vil), men du kan dele opp rundene i løpet av dagen, f.eks. en runde på morgenen, en til lunsj og en ettermiddag/ kveld.

Har du noen spørsmål til øvelsene, skriv til meg i kommentarfeltet.

Lykke til!

 

 

 

 

Du vil kanskje også like...

1 kommentar

Legg igjen en kommentar

Hopp til verktøylinje