Ukategorisert

Utfordringer du kan møte når du trener

Da jeg begynte å trene styrke og spesielt styrkeløft, oppdaget jeg at det var noen “hindringer” på veien. Jeg tenkte jeg skulle dele noen av dem med dere her i bloggen Legg gjerne inn kommentarer i kommentarfeltet hvis dere har tanker om og erfaringer med de forholdene jeg tar opp.

Økende tall på vekta

Jeg opplevde ganske raskt et dilemma som traff meg rett i magen! Hvis jeg skulle bli så sterk som jeg ville og kunne, måtte jeg godta at vekta ble høyere! . For en som har telt kalorier og kilo så lenge jeg kan huske, var dette en overgang! Muskler veier også noe og jeg måtte spise mer og annerledes mat.  Det var viktig med sunnere mat som inneholdt proteiner, karbohydrater og fett.

MEN det jeg også erfarte, var at kroppen ble strammere og fikk mer spenst. Det ble mindre av meg.  Jeg ble sterkere, noe som driver meg fremover fortsatt. Friskere også…

Urininkontinens

Jeg er en av mange, både kvinner og menn, som opplever problemer med at man tisser på seg, Du tisser når du reiser deg, hopper eller ler….

Dette kan gi situasjoner i dagliglivet som ikke alltid er like “morsomme”. Det å ikke rekker frem til do når du sitter i et møte på jobben for eksempel. Eller hva gjør du når buksa er våt? Eller når du er i familieselskap og den nye kjolen får en tydelig flekk bak? Når du trener, opplever du kanskje at du ikke klarer å holde deg. Tunge løft gjør at urinen bare renner. Jeg har selv opplevd dette flere ganger,! Det er ikke morsomt å stå på “scenen” i konkurranse og kjenne at du blir våt i buksen! Når du løfter tungt i markløft eller knebøy kan det skje.  Når du løfter knebøy, skal bena fra hverandre og det gjør det nesten umulig å holde igjen, “det bare renner”.

Hjelpemidler: Tena Lady bind

Jeg bruker alltid tykkeste bind fra Tena Lady hver gang jeg trener og konkurrerer, men det er ikke alltid at det er nok. Har også ekstra skift med klær med meg enten jeg trener eller er ute blant folk generelt. Tena Lady får du på blå resept hos fastlegen din når du er diagnostisert med en eller annen form for urininkontinens.

 

 

Hjelpemidler. Efemia

I det siste har jeg også fått noe som heter Efemia og er et hjelpemiddel ved urininkontinens som du fører inn i vagina.

 

 

 

 

Viktig med hjelpemidler for å kunne utfolde seg slik man ønsker

Håper dette er til hjelp for noen. Det går fint an å trene og trygge seg mot å tisse på seg ved hjelp av hjelpemidler. Så vil det ikke alltid og/ eller for alle hjelpe like mye eller i det hele tatt. Men det er mulig å være aktiv med det man har  lyst til.

Når jeg tenker på alt det positive jeg får ut av denne treningsformen, er det ingen ting som jeg vil la stoppe meg, jeg vil alltid prøve å finne løsninger som gjør at jeg kan fortsette med noe jeg er så glad i.  Mine fysiske sykdommer bedrer seg og holdes i sjakk ved hjelp av trening og aktivitet generelt, jeg har god hjelp i å jobbe mot mål og være sterk også mentalt. Og jeg møter veldig mange positive mennesker ( se andre blogginnlegg)som har opplevd det samme som meg og brenner for denne sporten. Styrketrening er uansett bra for både kvinners og menns helse!

 

Mental trening/ psykisk helse

Jeg har allerede skrevet i blogginnlegg at jeg vil skrive om mental trening og hvordan dette kan hjelpe deg i hverdagen og i treningsøyemed, men også i andre situasjoner i livet. Dette kommer i et eget blogginnlegg. Gleder meg til å dele dette med dere.

Ha en fortsatt god sommer !

 

Du vil kanskje også like...

Ingen kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Hopp til verktøylinje